Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

' T Geburte Assebroek


Assebroek
Barometer

’t Geburte is een initiatief in Sint-Katarina. Wij, een aantal rijpe twintigers en jonge dertigers, hebben wat met onze buurt. Er leeft al heel veel en er is al veel te doen, maar wij zijn ervan overtuigd dat we nóg verder kunnen gaan in het elkaar leren kennen en het vertrouwder maken van de buurt. Daarnaast willen we vinger aan de pols zijn bij wat er in de buurt leeft.

 

Men wil de barometer of thermometer van Assebroek Sint-Katarina voelen. Dus:  "Wat leeft er in de buurt van de Walraetstraat of Assebroek Sint-Katarina, waar wij deel van uitmaken" ?
Concreet willen we in de eerste plaats groeien naar een BUURTKRANT (eind 2010).

 

Deze buurtkrant zal een doorsnede zijn van de buurt en in elke brievenbus van Sint-Katarina worden bezorgd. Om de  informatie te verzamelen voor die buurtkrant, plannen we een aantal acties in de buurt.

 

We deden een eerste buurtactie aan OLVA Sint-Katarina, waar we de kinderen en hun ouders bevraagden over het ‘zich thuisvoelen’ in de buurt (verkeer, groen, aangename plekjes). Een erg leuke ervaring!

 

Deze brief kadert dan weer in een tweede actie waarbij we de buurtbewoners willen bevragen over hoe ze denken over de woonomgeving en (sociale) voorzieningen. Om deze enquête te verspreiden, doen we beroep op verschillende mensen.

 

U kan de enquête ook hier in vullen via deze website.

 

Klik op enquête.