Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Naar de film 2020..

Je kan in 2020 in het najaar met de buurt opnieuw naar de film.

Locatie: Cinema Lumière - 8000 Brugge, Sint-Jakobsstraat 36

Wanneer:

- Zondag 20/09/2020 om 20.00 uur  De film "Cleo"

- Zondag 18/10/2020 om 10.30 uur:  De Film "The Peanut Butter Falcon"

- Zondag 15/11/2020 om 20.00 uur:  De film "The Mustang"

Cleo.
De 17 jarige Cleo overleeft een verkeersongeval waarin haar ouders om het leven komen. Haar oma probeert Cleo en haar broertje een warm nest te bieden, maar moet het ontgelden met een rebelse tiener, die troost zoekt in de 12 jaar oudere, mysterieuze Leos en de pianopartituren van Rachmaninov.

"Cleo" is het ijzersterkte debuut van Eva Cools. De film ging in première op Film Fest Gent, won de prijs voor het beste speelfilmdebuut op het filmfestival van Rome en mocht daarna afreizen naar het festival van Goa, in het verre India.

(Informatie Brugse Buurten)

 

The Peanut Butter Falcon.
De jonge "Zak" met het syndroom van Down heeft één droom: professionele worstelaar worden. Na zijn ontsnapping uit het verpleegtehuis ontmoet hij "Tyler". Als twee bondgenoten trekken ze de wijde wereld in en beleven ze de wildste avonturen in de geest van Mark Twain's roman "Huckleberry Finn".

The Peanut Butter Falcon werd voor een habbekrats gemaakt, maar met overdonderend succes vertoond op festivals. Zonder twijfel de feel good-film van het afgelopen jaar. 

(Informatie Brugse Buurten)

 

 

The Mustang.

Roman Coleman zit in een zwaarbewaakte gevangenis en neemt er deel aan een rehabilitatieprogramma dat zich focust op het temmen van wilde paarden. Wanneer hij een losgelaten hengst moet kalmeren en daaropvolgend temmen, wordt hij geconfronteerd met zijn eigen menselijkheid.

De naam van regisseuse Laure de Clermont-Tonnerre doet waarschijnlijk geen belletje rinkelen maar daar zal snel verandering in komen. Dankzij de ingetogen vertolking van Matthias Schoenaerts werd de film onder lof bedolven. Zo ook op Film Fest Gent, waar "The Mustang" dit jaar als slotfilm mocht opdraven. 

(Informatie Brugse Buurten)

Informatie.

Beste buren en Sympathisanten van de Walraetstraat binnenkort kunt U tickets aanvragen via het buurtcomité. Je kan hiervoor de aparte formulieren gebruiken per film.

Formulier:  De film "Cleo" klik hier

Formulier: De Film "The Peanut Butter Falcon" klik hier

Eens alles online is wordt een mail verstuurd aan allen.

Terug naar hoofdpagina.

Terug naar hoofdpagina.

Homepagina klik hier.