Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Vleermuizenparty 2015.
De naam "Halloween" is afgeleid van Hallow-e'en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen1 november.

In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische Nieuwjaar of Samhain (uitspraak Saun, het Ierse woord voor de maand november).

Samhain was ook nog om een andere reden zeer bijzonder. De Kelten geloofden namelijk dat op die dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terug kwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar.

Het kasteel der Vleermuizen.

Tussen de grafmonumenten kan je het kasteel in de duistere sfeer bereiken.

De ingang van het pand.

Overdag viel dit nog mee. De ingang zal er uit als een kerkhof. Zowel links of rechts waren er graven. Een lugubere zicht voor de start van een feestje.

Pas toen de avond viel en er af en toe mist en rook in de omgeving kwam werd het schouwspel in het donker veel minder. 

In het Kasteel.

De eigenaars van het pand.

De eigenaars van het pand zijn klaar om de Walraetbewoners te ontvangen.

Vrienden van het huis.

De eigenaars van het pand hebben ook hun vrienden uitgenodigd.

Scream.


Misschien wat uitleg in detail...

Scream (1996) is een Amerikaanse horrorfilm van regisseur Wes Craven en schrijver Kevin Williamson. Deze laatste verwierf internationale faam vanwege zijn openingsscène metDrew Barrymore. De film wordt beschouwd als aanjager van de heropleving van het teen slasher-genre midden jaren 90. De film is eigendom van Dimension Films

Dracula.Dracula is een 1897 Gothic horror roman van de Ierse schrijver Bram Stoker. 

Beroemd voor de invoering van het karakter van de vampier Graaf Dracula, de roman vertelt het verhaal van Dracula's poging om van Transsylvanië naar Engeland, zodat hij nieuw bloed kan vinden en verspreiden de ondoden vloek, en de strijd tussen Dracula en een kleine groep mannen en vrouwen onder leiding van Professor Abraham Van Helsing.

Dracula is toegewezen aan vele literaire genres waaronder de vampier literatuur, horror,fictie, de gotische roman en de invasie literatuur.

Hoewel Stoker de vampier niet bedenken, gedefinieerd hij zijn moderne vorm, en de roman heeft talrijke theatraal, film en televisie interpretaties voortgebracht.

Pietje de Dood.


Magere Hein (ook wel de Doodman met de zeisPietje de Dood [in Vlaanderen] of Heintje de Dood) is een personificatie van de dood.

Tegenwoordig wordt hij afgebeeld als een gedaante die gehuld is in een donker gewaad, een kap over het hoofd heeft en een zeis bij zich draagt. De zichtbare lichaamsdelen van Magere Hein laten zien dat hij een (levend) geraamte is. Het betreft hier de benige hand waarmee hij zijn zeis vasthoudt en soms zijn schedel. Vaak is zijn hoofd niet te zien en maakt dit plaats voor duisternis (logisch gezien is dit schaduw, afkomstig van de kap)

The Invisible Man.


De ontzichtbare man (originele titel The Invisible Man) is een sciencefictionroman uit 1897, geschreven door de Britse auteur H.G. Wells. Het verhaal werd voor het eerst gepubliceerd in Pearson's Magazine, en kort hierna uitgebracht in boekvorm.

Het verhaal begint in het Engelse dorpje Iping, in West Sussex, waar verbazing en angst de bevolking in hun greep houden door de komst van een mysterieuze vreemdeling. De vreemdeling draagt een lange dikke jas en handschoenen. Zijn gezicht is geheel in verband gewikkeld en voorzien van een grote bril die zijn ogen geheel bedekt. De vreemdeling is totaal niet spraakzaam, en wil enkel met rust gelaten worden. Hij vestigt zich in de herberg van mevrouw Hall, waar hij vrijwel de hele tijd in zijn kamer bezig is met chemicaliën en laboratoriumapparatuur.

Heksen in overvloed.

Traditioneel is een heks volgens het volksgeloof iemand, meestal een vrouw, die in contact treedt met boze machten, waardoor zij/hij in staat is mensen en dieren te betoveren en hun schade te berokkenen, soms ook hen te genezen. In de regel ligt in het volksgeloof de nadruk op het kwaadaardig handelen van de heks. Moderne hekserij, waarbij mensen zichzelf "heks" noemen, breekt radicaal met dit stereotiepe beeld en benadrukt positieve aspecten als eenheid met de natuur en de gelijkheid van man en vrouw.

De zwarte Heks.


In Grafwegen net over de grens Nederland -Duitsland ligt een stukje gronIn Grafwegen net over de grens Nederland - Duitsland ligt een stukje grond waarop zich een ruïne bevind waar ooit nu 62 jaar geleden Hanneke Kluster heeft gewoond.

Zij was bekend met zwarte magie en werd dan ook de Zwarte Heks van Grafwegen genoemd.

De Duivel - Lucifer.


Satan (Hebreeuws: הַשָׂטָן , ha-Satan, de tegenstander) is in het Oude Testament een algemene aanduiding voor uiteenlopende tegenstanders zoals de vorst van Tyrus (Ezechiël 28 en verder) en de stad Babel (Jesaja 14:14). Bijchristenen en islamieten wordt Satan de benaming van een enkele persoonlijkheid, ook wel aangeduid als de duivel of Lucifer en gezien als een gevallen (aarts-)engel, die door God uit de hemel werd geworpen toen deze tegen God in opstand kwam. Hij is de leider van rebellerende gevallen engelen, die onder zijn aanvoering God verlaten hebben en wordt gezien als de verpersoonlijking van het kwaad.[1] Volgens moslims is hij geen engel maar eendjinn.

De Plezante Duvel.


Op de Vleermuisparty mag ook de  Plezante Duvel niet ontbreken.

Luc ifer is een Latijns woord dat letterlijk “lichtbrenger” betekent. In het Latijn duidt het meestal op de morgenster, terwijl het in het Nederlands vooral gebruikt wordt als aanduiding voor de duivel of, preciezer, de duivel voor zijn val. 


Al kwam er plots iemand anders in beeld. Van waar deze tweede persoon kwam, is niet echt duidelijk.

Des te meer dat er die avond vreemde dingen gebeurden, in de feest locatie.

De Jeugd.

Ook de jeugd van de Walraetstraat deed mee aan ons feestje. Verschillende personages kwam hierbij aan bod. 

Cruella de Vil.

Cruella de Vil is een fictief personage dat in verscheen Dodie Smith's 1956 roman The Hundred and One Dalmatians, Disney's animatiefilm filmaanpassingen 101 Dalmatiërs en101 Dalmatiërs II: Patch's London Adventure, en Disney's live-action filmaanpassingen 101 Dalmatiërs en 102 Dalmatiërs. In al haar incarnaties, Cruella ontvoert 97 of 99Dalmatische pups voor hun vacht. In de live-action versie, wordt onthuld dat de reden Cruella kiest voor de huid puppies is dat wanneer kortharige honden ouder worden, hun vacht wordt zeer grof, die niet zo goed verkoopt in de vacht mode-industrie als de fijne, zachte vacht van pups.

Een overzicht.

Party-Time

De verschillende gasten mengden zich onder het publiek en er gebeurden vreemde zaken. 

Publiek.

De aanwezige bewoners zagen alles gebeuren. Bij een hapje en een drankje konden zij genieten van het schouwspel.


Einde van het verhaal.

Mooi voor onze eerste

HALLOWEEN

 

Dank u wel aan alle deelnemers.

Terug naar Home pagina.


Verlaat deze pagina en keer terug naar de homepagina.

Klik HIER.