Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Anima Eterna Brugge

Anima Eterna Brugge werd in 1987 opgericht en is sinds begin 2010 gebaseerd in Brugge. Dit orkest is wereldberoemd geworden door hun hoogstaande kwaliteit en hun passie om muziek steeds zo goed mogelijk weer te geven zoals de componist dit origineel bedoelde.

Op 22 oktober 2011 repeteert Anima Eterna werk van de componist  Franz Liszt in het concergebouw te Brugge.  Als geen ander besefte Franz Liszt dat muziek verhalen kan vertellen zonder woorden.  In ziijn symfonische gedichten en zelfs in andere genres zoals "De Totentanz" ging deze componist steevast op zoek naar deze beeldende kracht van klanken. 

Samen met pianist Pascal Amoynel duikt Anima Eterna in Liszt orkestmuziek. Naast Liszt wordt ook nog werk van Wagner en Wolf gerepeteerd.

Het concertgebouw Brugge en Aninma Eterna Brugge bieden U en uw buurtcomité nu de mogelijkheid om exculsief en van heel dicht bij  deze repetitie bij te wonen.  U krijgt hierbij ook wat toelichting door dirigent Jos van Immerseel en u heeft voor en nadien de mogelijkheid tot vragen stellen.

Plaats en datum : Zaterdag 22 oktober 2011 van 16.00 uur tot 17.00 uur, in de Concertzaal van het Concertgebouw te Brugge.

(info brochure Brugsse Zomercheques.)